Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، از روزهای پایانی هفته گذشته، سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد که طی هفته جاری هوا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت کشور آلوده خواهد شد و کاهش کیفیت هوا در تهران در طول هفته دور از انتظار نیست. 

بر اساس ماده یک قانون هوای پاک به چنین شرایطی، شرایط اضطرار گفته می‌شود که باید تصمیمات اجرایی مختلفی از سویی دستگاه‌های مسئول با هماهنگی محیط زیست استان تهران و استانداری برای کنترل شدت آلودگی هوا گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ماده یک قانون هوای پاک تصریح شده است که شرایط اضطرار به مواقعی گفته می‌شود که با استمرار پایداری جوی (بر اساس اعلام سازمان هواشناسی) یا افزایش میزان غلظت آلاینده‌ها (بر اساس اعلام وزارت بهداشت یا سازمان حفاظت محیط زیست) مواجه باشیم و سلامت انسان و محیط زیست در کوتاه‌مدت با مخاطره روبه‌رو باشد.

اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز نشان می‌دهد که کیفیت هوا در پایتخت طی روز پنج‌شنبه (۱۸ دی ماه) با شاخص میانگین ۱۴۴ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت و طی روز جمعه (۱۹ دی) کیفیت هوا با شاخص میانگین ۱۵۱ برای تمامی گروه‌ها ناسالم بود.

بر اساس این گزارش، کیفیت هوای تهران طی روز شنبه (۲۰ دی) نیز در آستانه شرایط ناسالم برای همه و طی روزگذشته (۲۱ دی) نیز در شرایط قرمز و ناسالم برای همه بود.

با تمامی این‌ها تهران درحالی وارد پنجمین روز آلودگی هوا برای تمام گروه‌های سنی شده است که خبری از برگزاری جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا در استانداری تهران و تصمیم‌گیری برای کنترل آلودگی هوا در این کلانشهر نیست. 
روال قانونی برگزاری این جلسه این است که پس از اعلام پایداری جو از سوی سازمان هواشناسی وزارت بهداشت درخواست برگزاری جلسه را به محیط زیست استان تهران می‌فرستد و پس از آن نیز محیط زیست با هماهنگی استانداری کمیته اضطرار آلودگی هوا را تشکیل می‌دهد.

در حالی بر اساس قانون هوای پاک در چنین شرایطی تصمیم‌گیری برای ممنوعیت‌های تردد، تعطیلی و... اجباری است که با وجود هشدارهای هواشناسی درباره تداوم آلودگی هوا در تهران، تاکنون کمیته اضطرار آلودگی هوا در تهران تشکیل نشده است.

گفتنی است که پیش از این هنگام آلودگی شدید هوا در تهران طی روزهای پایانی آذر ماه نیز انتقاداتی به محیط زیست و استانداری تهران درخصوص عدم تشکیل جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا وجود داشت. 

محمد رستگاری، معاون نظارت و پایش اداره حفاظت محیط زیست استان تهران، نیز همان زمان اظهار کرده بود که دبیرخانه کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران و هم کمیته اضطرار آلودگی هوا در اداره حفاظت محیط زیست استان تهران است. 

این اداره برای کارگروه کاهش آلودگی هوا یکسری دستور کار تهیه می‌کند و پیشنهاد برگزاری کارگروه را می‌دهد اما شرایط اضطرار زمانی اعلام و کمیته اضطرار آلودگی هوا موقعی تشکیل می‌شود که هواشناسی پیش‌بینی تداوم آلودگی هوا را به وزارت بهداشت اعلام کند و وزارت بهداشت تشخیص شرایط اضطرار را به محیط زیست اطلاع دهد. در این شرایط اداره حفاظت محیط زیست استان تهران هماهنگی‌های لازم را برای تشکیل کمیته اضطرار آلودگی هوا با استانداری انجام می‌دهد.

انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران، نیز در آخرین جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران که در تاریخ ۱۳ دی ماه برگزار شده بود از ارائه پیشنهاد دو روز تعطیلی برای همه دستگاه‌های اداری دولتی، خصوصی همچنین فعالیت‌های عمرانی به معاون اول رئیس‌جمهوری خبر داده بود، اما وزش باد و کاهش اندک آلاینده‌های هوا این تصمیمات را به ‌جایی نرساند.

او همچنین نسبت به برخی انتقادات درخصوص به‌موقع برگزار نشدن جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا واکنش نشان داده و گفته بود که برخی از اعضا پیشنهاد کردند که جلسه کمیته اضطرار باید روز گذشته تشکیل می‌شد تا از میزان تاثیر آثار آلودگی هوا بر آحاد جامعه کاسته شود این در حالی است که تمامی اقدامات برای کاهش آثار ظرف دو هفته گذشته اتخاذ شده بود.

در حالی هوای تهران طی روزهای اخیر به‌شدت آلوده شده است و در شرایط قرمز قرار دارد که کمیته اضطرار آلودگی هوا همچنان به کمک کنترل آلاینده‌ها در تهران نیامده است. گویا که باید همیشه باد و باران به داد هوای تهران برسد. 

در چنین شرایطی انتظار می‌رود دستگاه‌های مسئول از جمله استانداری تهران، وزارت بهداشت و محیط زیست شهر تهران به موضوع آلودگی هوا که این روزها با معضل شیوع کرونا همراه شده است، جدی‌تر از همیشه بپردازند و تصمیم‌گیری برای کنترل آلاینده‌ها را به دقیقه ۹۰ و زمان بحران وانگذارند.
 

کد خبر 578816 برچسب‌ها آلودگی هوا وزارت بهداشت و درمان سازمان هواشناسي تهران استانداری تهران سازمان حفاظت محیط زیست

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا وزارت بهداشت و درمان سازمان هواشناسي تهران استانداری تهران سازمان حفاظت محیط زیست جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا محیط زیست استان تهران استانداری تهران حفاظت محیط زیست آلودگی هوا وزارت بهداشت شرایط اضطرار هوا در تهران آلاینده ها هوای تهران کیفیت هوا بر اساس طی روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۰۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا در جلسه شورای‌ عالی حفاظت محیط زیست که عصر امروز پنجشنبه به ریاست حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی تشکیل شد، ۶ دستور کار این جلسه، شامل رفع تعارضات محیط زیستی دستگاه‌های مختلف در استان‌های فارس، زنجان، خراسان شمالی، مازندران و اصفهان، ارتقای ۵ عرصه حفاظت شده، اصلاح، بازنگری و انتزاع در حدود و شمولیت ۵ منطقه حفاظت شده، تعدیل بهای مطالبه ضرر و زیان تلف شدن جانوران وحشی و تعیین تعرفه‌های آزمایشگاه‌های معتمد به تصویب رسید.

رئیس جمهور در این جلسه، مردمی کردن حفاظت از محیط زیست از طریق ایجاد حس مسئولیت و دغدغه‌مندی در عموم مردم نسبت به حفاظت از محیط زندگی خود را از مهم‌ترین ماموریت‌های سازمان و شورای‌عالی حفاظت محیط زیست دانست و تصریح کرد: تحقق این هدف نیازمند تهیه و تدوین طرحی جامع شامل تعریف دقیق ملاحظات زیست محیطی همراه با زمانبندی مشخص است.

رئیسی تلاش برای تحقق عدالت محیط زیستی و بهره‌گیری از روش‌ها و دستاورد‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای سیاست‌ها و راهکار‌های حفاظتی از محیط زیست را از دیگر مسئولیت‌ها و مأموریت‌های مهم سازمان و شورای حفاظت محیط زیست برشمرد و سازمان محیط زیست را موظف کرد علاوه بر به کارگیری فناوری‌های روز با تعریف دقیق شاخص‌های زیست محیطی برای بهره‌برداران صنعتی، کشاورزی و عمرانی از عرصه‌های طبیعی و همچنین کمک گرفتن از ظرفیت دستگاه‌های مختلف مثل ظرفیت نیرو‌های نظامی و انتظامی که اشراف کاملی بر همه مناطق کشور دارند، ظرفیت و اثرگذاری اقدامات حفاظتی از محیط زیست کشور را ارتقا دهد.

رئیس جمهور از همه کارشناسان ادارات محیط زیست خواست که در تعیین سیاست‌ها، بررسی درخواست‌های بهره‌برداران صنعتی، معدنی و کشاورزی و اقدامات حفاظتی از محیط زیست بر مبنای شاخص‌ها و مبانی قابل دفاع و اقناع‌کننده و نه صرفاً سوابق آن مناطق اعمال نظر کنند و اجازه ندهند بهره‌برداری و استفاده از ثروت‌های ملی و عمومی با دلایل غیرقابل دفاع متوقف شده یا با مشکل مواجه شود.

وی با اشاره به برخورداری کشور از بدنه کارشناسی ارزشمند، بر بهره‌گیری شایسته از نظرات کارشناسی و تخصصی در زمینه پاسخگویی به درخواست‌های بهره‌برداری از عرصه‌های طبیعی تاکید کرد و اظهار داشت: پس از اعمال دقیق قوانین و مقررات در ارائه مجوز‌ها با رویکرد حل مسئله، قدم بعدی نظارت و پایش دقیق اجرای سیاست‌ها و چارچوب‌های حفاظتی از سوی بهره‌برداران و اعمال قاطع و جدی قانون علیه خاطیان و متخلفان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • تعارضات محیط زیستی ۲ معدن بزرگ زنجان رفع شد
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • جزییات برگزاری چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم